Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες για Φακούς τύπου Surefire 6P

Συνεχιζοντας την παλιοτερη αναρτηση μας για της ανταλλακτικες μοναδες LED P60 για τους φακους Surefire της σειρας 6P, θα αναφερθουμε σημερα στις επιλογες τροφοδοσιας τους με Επαναφορτιζομενες Μπαταριες Λιθιου Ιοντων και κατ’ εξαιρεση και με αλλους τυπους.

Αυτές χρησιμοποιουνται από τους περισσοτερους συγχρονους φακους, καθως προσφερουν μεγαλη ενεργειακη πυκνοτητα και αντοχη στα φορτια.
Εξαλλου οι περισσοτεροι κατασκευαστες ενσωματωνουν την δυνατοτητα χρησης τους και για διευκολυνουν τους χρηστες στην οικονομικη χρηση των φακων, αλλα και για να επιτυχουν το 100% της διαφημιζομενης ισχυος.

Στο παρακατω οδηγο καλυπτουμε αναλυτικα τις δυνατοτητες χρησης επαναφορτιζομενων μπαταριων ανα τυπο ανταλλακτικων μοναδων LED P60.
Θα επισημανουμε όμως την απαιραιτητη σωστη επιλογη των μπαταριων Λιθιου-Ιοντων και του φορτιστη καθως και την αναγκη για προσεκτικη χρηση τους.

Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες για Φακούς τύπου Surefire 6P

Αναγκαια προσθηκη στο παραπανω κειμενο είναι πια η δυνατοτητα τροφοδοσιας των ανταλλακτικων μοναδων με επαναφορτιζομενες μπαταριες Νικελιου-Ψευδαργυρου (NI-Zn). Αυτές είναι η αναγεννηση μιας παλαιοτερης τεχνολογιας και είναι εντυπωσιακες για τα μετρα των ΑΑ μπαταριων. Προσφερουν μεγαλυτερη ταση τροφοδοσιας και ενεργειακη πυκνοτητα, χαμηλη ταχυτητα αποφορτισης αλλα απαιτουν διαφορετικο φορτιστη από τις κοινες ΑΑ NiMh μπαταριες. Επιφυλασσομαστε να επανελθουμε στο μελλον.

Θα ζητησουμε εκ των προτερων συγνωμη, αλλα κριναμε απαραιτητο να προσθεσουμε ένα υδατογραφημα και να “κλειδωσουμε” το αρχειο, αποκλειοντας την αντιγραφη και εκτυπωση. Παρ’ ολο που παντα θα αποτελουμε χρησιμη πηγη πληροφοριων για τον οποιοδηποτε, θα πρεπει καπου να τραβηξουμε την γραμμη και περιορισουμε την χρηση από τους κακοβουλους αντιγραφεις και εκμεταλλευτες/εμπορους των κοπων μας.

1 σχόλιο: