Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Ανθολογία Εικόνων Επιχειρησιακών Φακών

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου μας για το τι είναι ένας επιχειρησιακός φακός, θα παραθέσουμε μερικές φωτο χαρακτηριστικών μοντέλων Tactical φακών, από το το παρόν αλλά και το παρελθόν.


Ένας Surefire G2, η έκδοση από Nitrolon του πρωτόπλαστου Surefire P6 Classic, αρχή των πάντων. Πηγή φωτο: JTrusty @ AR-15.com


Ένας 6PX Tactical, ένα από τα μοντέλο της εξελικτικής πορείας του Surefire 6P.


Ένας Surefire LX2 Lumamax. Ίσως ο πιο καθαρόαιμος φακός του είδους. Δύο σκάλες φωτισμού μέσω ενός ιδιοφυούς λειτουργίας διακόπτη στιγμιαίας λειτουργίας.


Η μετεξέλιξη του LX2, ένας Surefire EDC2LT.


Ένας Surefire Tactician, μοντέλο που φτιάχτηκε με βάση την ιδέα ενός EDC/Tactical φακού του James Yager της Tactical Response, κυρίως ως προς την μορφή της δέσμης (flood). Η επιλογή της φωτεινότητας γίνεται μεσω περιστροφής της κεφαλής.




Και μια δεύτερη κατασκευή, D3FT για τον Travis Haley.


Ένας από τους πρώτους εξειδικευμένους φακούς μάχης. Streamlight TLR-1.


Και η εξέλιξη, με σμίκρυνση. Olight PL Mini.


Βλεπετε, κάποτε τα πολλά lumens και η εμβέλεια πληρώνονταν με δολάρια, βάρος και μπαταρίες. (τρεις CR123 στην λαβή). Πηγή φωτο: Rezarf @ 1911forum.com


Δύο ενδιάμεσα εξελικτικά μοντέλα, Streamlight ProTac 2 & Surefire M600 Scout Light  Πηγή φωτο: Pew Pew Tactical - 5 Best AR-15 Flashlights


Η επόμενη γενιά, Surefire Μ312V Scout Light Vampire. Με περιστροφή της κεφαλής ο χρήστης επιλέγει λευκό ή υπέρυθρο φως για χρήση με διόπτρες νυκτός.


O Surefire M3T. Ένας από τους πρώτους επιχειρησιακούς φακούς έρευνας. 225 Lumens με λάμπα Xenon.....


Το σήμερα στους φακούς του είδους Surefire UDR Dominator.


Δακτύλιος επιλογής φωτεινότητας και τρεις διακόπτες. On/Off, Στιγμιαίας Λειτουργίας (Momentary) και άμεσης πρόσβασης στο Turbo.

Και ο πατέρας όλων....Paul kim, σχεδιαστής της Surefire μέχρι το 2013.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου