Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Τι είναι οι Aνταλλακτικες Μοναδες LED P60?

Εν αρχη ηταν η Surefire. Εταιρια που φτιαχνει φακους κυριως για την αστυνομια και τον στρατο. Αναμεσα σε αυτους και ο 6Ρ, θρυλικος πια και αρκετα βελτιωμενος σημερα.
Ο φακος χρησιμοποιει 2 μπαταριες CR123 και μια λυχνια Xenon με την ιδιαιτεροτητα οτι η τελευταια να αποτελει ενα ολοκληρωμενο συνολο από την λυχνια, το κατοπτρο/ανακλαστηρα και τα ελατηρια επαφης. Την μοναδα Ρ60….
Ο χρηστης όταν καιγοτανε η λυχνια απλα πετουσε την παλια μοναδα…Αλλα ειχε και την επολογη να βαλει και την Ρ61 και τις Ρ90 και Ρ91 κανονιζοντας κατά τη βολεψη του ισχυ και αριθμο μπαταριων.

FastForward στους κινεζους κατασκευαστες αντιγραφων του Surefire 6P. Δαιμονιοι, οχι πολλοι διαφορετικοι από τους ιαπωνες στην τεχνολογια, εριξαν στην αγορα LED εκδοσεις της μοναδας Ρ60 ΧΡΟΝΙΑ πριν τους ακολουθησει η Surefire!



Στην φωτο λυχνιες Xenon και μοναδες LED

Σημερα πια είναι τρελο! το τι μοντελα κυκλοφορουν. Από τα 65 λουμενς της αρχικης μοναδας (που προκαλουν έναν μικρο πονο οταν πεφτουν κατευθειαν στο ματι από κοντα – σοβαρο επιχειρησιακο πλεονεκτημα) φτασαμε στα 1700 με ιδιοκατασκευες!

Ταυτοχρονα εχουμε την επιλογη να επιλεγουμε το LED, τα ηλεκτρονικα και τις λειτουργιες τους. Ναι, μπορουμε να τα επιλεγουμε με την βοηθεια καταλληλου προγραμματισμου στου Chip ελεγχου, και να βαλουμε τη μοναδα να αλλαζει φωτεινοτητα, να κανει Strobe και SOS και ότι επιθυμει η ψυχη μας.

Πριν από καιρο για να εξυπηρετησουμε καποιους ενδιαφερομενους fans και επαγγελματιες καναμε τον παρακατω οδηγο που καλυπτει τα τεχνικα θεματα των μοναδων αυτων.

Οδηγος Aνταλλακτικων Μοναδων LED P60

Θα ζητησουμε εκ των προτερων συγνωμη, αλλα κριναμε απαραιτητο να προσθεσουμε ένα υδατογραφημα και να “κλειδωσουμε” το αρχειο, αποκλειοντας την αντιγραφη και εκτυπωση. Παρ’ ολο που παντα θα αποτελουμε χρησιμη πηγη πληροφοριων για τον οποιοδηποτε, θα πρεπει καπου να τραβηξουμε την γραμμη και περιορισουμε την χρηση από τους κακοβουλους αντιγραφεις και εκμεταλλευτες/εμπορους των κοπων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου